Capçalera Cortijeros

Cortijeros

01-cortijeros-familia02-cortijeros

La nostra aventura al Parc natural Cabo de Gata-Níjar va començar el 2004 quan vam començar a buscar un lloc on viure més a prop de la natura, lluny dels ritmes de la ciutat i d’una forma diferent. El 2006 vam decidir traslladar-nos des de Barcelona a Níjar i, finalment, després d’una llarga recerca, el 2009 vam començar a rehabilitar el cortijo on entrem a viure en 2010.

Hem decidit viure al Parc natural Cabo de Gata-Níjar per què és un dels paratges més especials d’Espanya i té unes magnífiques platges verges. El cel, la llum, els capvespres i les estrelles de Cabo de Gata són una cosa excepcional. Una hoste definia el cel d’aquesta manera: “an enormous sky with every possible intricate combination of clouds …” (“un cel enorme amb totes les possibles i intricades combinacions de núvols).

Al Parc natural hem trobat un bell cortijo en ruïna, immers en el paisatge rural de la Vall del Hornillo, un lloc on predominen la pau i el silenci, a només 10km de la mar, en un entorn aïllat i privilegiat. Aquest lloc ens ha semblat el lloc ideal on realitzar el nostre projecte de vida sostenible.

Hem construït una casa amb materials ecològics i sostenibles i autosuficient energèticament. Intentem ser coherents amb la nostra elecció de vida sostenible, encara que no sempre és fàcil. Aquí vivim i gaudim de la natura que ens envolta amb el nostre 2 fills cortijeros, i també de poder compartir el nostre projecte amb tots i totes els hostes de la casa rural.

Umberto, a més de la gestió de la casa rural es dedica al disseny i desenvolupament de pàgines web. Almudena és arquitecta especialitzada en arquitectura i construcció sostenible. Durant els anys 2012-2014 hem desenvolupat el projecte Tenada Verde a través del qual hem organitzat un calendari d’activitats sobre el tema de la vida sostenible.

 

03-obra01-cortijeros101-cortijeros2