Capçalera Consells d’ús

Consells d’ús

Calefacció

A l’hivern ia l’estiu, obrir portes i finestres només el temps requerit per ventilar.

A l’hivern, mantenir portes i finestres tancades mentre s’està calefactando l’habitatge per no perdre la calor que es capta per les finestres orientades a sud i el que es genera per terra radiant.

A l’estiu, mantenir portes i finestres tancades durant el dia, per evitar que entre l’aire de l’exterior que està a més temperatura que l’aire interior, que s’ha mantingut fresc gràcies a la inèrcia dels murs.

A l’hivern, vestir dins de l’habitatge amb roba adequada a l’estació. La temperatura de confort a què està programat el sistema és a 20º-21º.

Electricitat

Mantenir encesos llums i aparells elèctrics només quan sigui necessari.

Utilitzar aparells elèctrics com rentadora i rentaplats preferiblement de dia quan hi ha radiació solar directa. D’aquesta manera s’utilitza l’energia del sol directament i no es descarreguen les bateries, útils per a la nit. Aquesta mesura és especialment necessària a l’hivern on hi ha poques hores de sol. A l’estiu, la casa produeix excedent d’energia elèctrica.

Aigua

Mantenir les aixetes obertes només durant el seu ús, no deixar córrer l’aigua.

Intentar que les aigües grises que provenen de dutxes i bidets continguin només aigua i sabó, és més fàcil de depurar i evita males olors a la xarxa de reg.